Bing & Grøndahl platter med jordens beboere og byer
Bing & Grøndahl har lavet to forskellige serier af porcelænsplatter med motiver fra hele verden. Bing & Grøndahl platter med jordens beboere er produceret i hvid porcelæn med en smuk gennebrudt kant. Selve motivet forestiller en englænder, italiener, skotte og en australier. De fire platter er udgivet omkring 1978.
I 1997 lancerede Bing & Grøndahl en ny platteserie, bestående af seks porcelænsplatter med motiver fra nogle af verdens mest kendte og smukkeste steder. Serien hedder Jorden Rundt og alle platterne er designet af Sven Vestergaard. Første platte viser Venedig, en af de mest romantiske byer i Europa. Venedig ligger ud til Adriaterhavet og er kendt for sine mange kanaler. Mange af husene er bygger på træpæle og ligger kun få meter over vandet, hvilket giver den unikke mulighed for at sejle i kondoler på kanalerne, men som desværre også bevirker at byen er truet og svær at renovere. Venedig er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er absolut et besøg værd.
En anden europæisk by, som også er afbilledet på Bing & Grøndahls Jorden Rundt platter er Paris. Paris er kendt som byernes by og samtidig en af de mest moderne byer i verden, som huser nogle af de mest kendte modehuse og hjemby for mange kendte malere.
I 1999 tager Bing & Grøndahl os med til London, hvor vi præsenteres for et af Storbritanniens mest inponerende gotiske bygningsværker, nemlig Parlamentsbygningen i London og Big Ben. Parlamentsbygningen blev påbegyndt i slutningen af 1830'erne, men blev først taget i brug i 1852. De første slag fra Big Ben hørtes i 1859. På platten ses også en af de karakteristiske busser, som er blevet et ikon for London by. De røde dobbeltdækkerbusser er kendt overalt og forbindes med det samme med London.
Motiver på Jorden Rundt platte fra Bing & Grøndahl 2000 er Operahuset i Sydney, som er et af byens mest kendte klenodier. Operahuset ligger helt ud til vandet i Sydney havn og er ligeledes med på UNESCOs lister over verdens kulturarv. De fleste danskere kender Operahuset i Sydney fordi det er designet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Sydneys Operahus blev indviet i 1973 af Dronning Elizabeth ll, som også er dronning til Australien.
I 2001 er turen nået til Japan, hvor vi ser Japans hellig Bjerg Fiji-San, som også kaldes Mount Fuji eller Fuji-bjerget. Bjerget er med sine 3.776 meter det højeste i Japan og der ligger konstant sne på toppen. Fuji-bjerget ligger ca. 100 kilometer fra Tokyo og kan på en klar dag ses fra byen. Bjerget er særledes betagende med sin perfekt formede kegleform, som ser ud nøjagtig som er bjerg skal se ud.
I 2002 lander vi i København, hvor vi ser indgangen til Tivoli. Dette platte er den sidste Bing & Grøndahl platte i serien Jorden Rundt, som har bragt os fra Italien til Frankrig, videre til England og Australien og derfra til Japan, for passende at slutte i Danmark. Designeren af platten, som i øvrigt har designet samtlige seks platter, Sven Vestergaard, tager os med til Tivoli. Tivoli blev grundlagt 1843 og er en af ældste forlystelsesparker i verden.