Juleplatter fra Desiree - Smukke Danske Traditionelle blå og hvide platter.
Motivet på den første platte i serien er meget symbolsk H. C. Andersens Hus i Odense, på de følgende platter genfortælles hans eventyrer, romaner og biografier og først i 2000 vises igen et motiv, som har haft stor betydning for H. C. Andersen, nemlig Eremitagen. Det samme gør sig gældende på de sidste to platter i serien, som forestiller Fredensborg Slot, samt Kongens Nytorv og Det Kongelige Teater.
Til platterne hører også de smukkeste kopper.
Skab smukke opstillinger, hvor du bruger de fine gamle platter.
Et eksempel på steder, som havde stor betydning for H.C. Andersen er familien Melchiors gods Rolighed, som lå tæt på Dyrehaven og Eremitageslottet, som H. C. Andersen ofte besøgte. Det samme gælder Fredensborg Slot, som ses på Desiree juleplatten fra 2001, hvortil H. C. Andersen tit var inviteret som gæst af kongen.
Desiree juleplatterne er især populære i USA og Italien, som også var fabrikkens store hovedområder fra begyndelsen. I udlandet er fabrikken i øvrigt også kendt under navnene Svend Jensen of Denmark og Old Copenhagen Blue.
I 1970, da salget af juleplatter var på sit højeste, introducerede porcelænsfabrikken Desiree sin første juleplatte. Tidligere havde Desiree, som blev grundlagt i 1964, primært beskæftiget sig med produktion af stentøj, men da efterspørgslen på de typisk danske blå hvide porcelæns juleplatter i disse år var overvældende, besluttede Desiree sig til at introducere sin første porcelænsjuleplatte.
Motivet på Desiree juleplatte 1970 er H.C.Andersens hus i Odense. Denne platte er den første i serien af juleplatter med H.C. Andersen motiver, som er udgivet af Desiree fra 1970 til 2002. I 1982 udkom den første julekop med underkop, med samme motiv som årets juleplatte. Det var således fra 1982 til 2002 muligt ikke blot at anvende juleplatten til dekoration, men også som sidetallerken til Desiree julekoppen.
Desiree juleplatter har alle motiver fra H.C.Andersens eventyr, og er designet af kendte danske kunstnere som Mads Stage og Svend Otto S. Juleplatten er blevet kendt over det meste af verden under så forskellige navne som H.C.Andersen juleplatter, Svend Jensen juleplatter og Desiree juleplatter. Som for andre producenters juleplatter, som Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl gælder det at enkelte af Desirees juleplatter kan være vanskelige at få fat i, som for eksempel den første og den sidste juleplatte, da antallet af juleplatter produceret i de pågældende år er væsentligt lavere end i de øvrige.
Se oversigten over alle juleplatter i vores sortiment
Desiree Denmark - Juleplatte 1970
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1970
Motivet på denne Desiree juleplatte 1970 er H. C. Andersens Hus. Denne juleplatte er den første i juleplatteserien fra Porcelænsfabrikken Désirée. Huset ligger på hjørnet af to stræder i den
gamle bydel af Odense og fungerer i dag som museum. Der har været en del tvivl om, hvilket hus Hans Christian Andersen blev født i, men i følge forskellige mundtlige udsagn blev det lille lavloftede hus i 1968 udpeget som hans fødested. Hans Christian Andersen var søn af en
skomager og glemte aldrig sin opvækst i trange kår og i flere af hans eventyr refererer han hertil.
Kunstner: Gerhard Sausmark
Desiree Denmark - Juleplatte 1971
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1971
Motivet på denne Desiree juleplatte 1971 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Den lille pige med svovlstikkerne. Desirées juleplatte fra 1971 viser Den lille pige med svovlstikker, som kryber i ly for kulden mellem to hushjørner. Den lille forfrosne pige stryger en svovlstik for at opnå lidt varme og i skæret fra svovlstikken ser hun alle julens glæder, bl.a. et smukt pyntet juletræ med tusinder af lys. Når flammen slukkes forsvinder det smukke syn og en ny svovlstik må tændes.
Kunstner: Mads Stage
Desiree Denmark - Juleplatte 1972
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1972
Motivet på denne Desiree juleplatte 1972 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Den lille havfrue.
Desirées juleplatte fra 1972 viser skulpturen af Den lille havfrue, som siden 1913 har stået ved Langelinie i København. I baggrunden ses Københavns tårne, som havfruen længselsfuldt ser ind mod. Ifølge H. C. Andersens eventyr længtes hun efter den smukke prins som hun reddede fra druknedøden og mange gange kom hun op til vandoverfladen for at beundre ham.
Kunstner: Edvard Eriksen
Desiree Denmark - Juleplatte 1973
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1973
Motivet på denne Desiree juleplatte 1973 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Grantræet.
Platten fra 1973 er inspireret af H. C. Andersens eventyr om Grantræet. Platten viser træet pyntet med al sin pragt, med hjerter og lys, og med de muntre børn dansende lystigt omkring det. Børnene som efterfølgende fik lov til at plyndre træet og fik læst historie lige under dets grene.
På denne juleaften oplevede træet sin største lykke.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1974
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1974
Motivet på denne Desiree juleplatte 1974 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Hyrdinden og Skorstensfejeren. Motivet på Desirées juleplatte fra 1974 viser Hyrdinden og Skorstensfejeren. De to porcelænsfigurer vil drage ud i den store verden for at få hinanden, og efter at være kommet op af skorstenen, viser skorstensfejeren stolt hyrdinden den vide verden.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1975
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1975
Motivet på denne Desiree juleplatte 1975 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Den Grimme Ælling. På platten ses Den Grimme Ælling en kold vinterdag i dammen, hvor ællingen for første
gang oplever de henrivende og smukke majestætiske svaner, der flyver over dens hoved. Gennem de første år af sit liv har Den Grimme Ælling kun oplevet forhånelse fra de andre dyr, selv dens moder og søskende. Ællingen rejser ud i den vide verden og efter at den heller ikke her møder andet end hån, nærmer den sig de fascinerende svaner og forventer kun at blive hakket til døde. På vej hen til svanerne ser Den Grimme Ælling sit eget spejlbillede i vandet
og opdager forundret at den ikke længere er en grim ælling, men derimod en ligeså smuk hvid svane som de andre. Og hos de store svaner blive den nyankomne hilst med glæde og varme, mens børnene omkring søen aldrig har set en dejligere svane. Mange mener at H. C. Andersens eventyr om Den Grimme Ælling er en fortælling om hans eget liv ligeså. Han, der også kom fra trange kår og som gennem størstedelen af sit liv kæmpede for anerkendelse.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1976
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1976
Motivet på denne Desiree juleplatte 1976 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Snedronningen.
I H.C.Andersens eventyr "Snedronningen" har en ond trold opfundet et tryllespejl, som spejler det dårligere i folk. Spejlet går i stykker og splinterne spreders for alle vinde. En vinterdag leger en lille dreng, Kay, sammen med sine venner på byens torv, hvor de binder deres slæder fast til bøndernes vogne og får en køretur i sneen. Kaj binder også sin slæde fast, men vognen fører ham ud af byen og kusken viser sig at være den iskolde Snedronning, skabt af stykker fra
spejlet. Motivet på Desirées juleplatte 1976 viser, hvorledes Snedronningen fører Kay ud af
byen på sin slæde, mens snekrystaller fyger om ørerne på lille Kay, så han bliver blændet.
Kunstner: Mads Stage
Desiree Denmark - Juleplatte 1977
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1977
Motivet på denne Desiree juleplatte 1977 er H.C.Andersens snemand står på sin anden levedag og nyder herlighederne som han kan se gennem vinduerne i kælderen. Rundt om ham springer lænkehunden, som fortæller om Snemandens forgængere, om hvordan solen har fået dem til at løbe og hvad der ville ske, hvis Snemanden kom ind i stuen og hen til kakkelovnen.Motiveter inspireret af H. C. Andersens eventyr Snemanden.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1978
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1978
Motivet på denne Desiree juleplatte 1978 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Det gamle Egetræes sidste Drøm. Egetræet står yderst på skovens skrænt og tænker Julenat tilbage på dets liv de sidste 365 år. Mens egetræet drømmer sin dejlig drøm suser vinden ind over land og kaster
havets bølger ind mod skrænten, hvor Det Gamle Egetræ står. I sin dejlige drøm er Egetræets rødder ved at løsne sig og sammen med alle Egetræets venner gennem årerne er det på vej mod
Himlen, hvor alt er lykkeligt. Julemorgen, da besætningen på skibet, ser ind mod land, er Det Gamle Egetræ væltet og derved har de mistet deres pejlemærke på land, som får dem altid har stået der og aldrig kan erstattes.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1979
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1979
Motivet på denne Desiree juleplatte 1979 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Den gamle gadeløgte. Desirée juleplatten 1979 fortæller om H. C. Andersens Den Gamle Gadelygte, som er blevet for gammel til at være gadelygte. Motivet viser gadelygten som netop er blevet tændt af sin mangeårige vægter for sidste gang.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1980
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1980
Motivet på denne Desiree juleplatte 1980 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Ole Lukøje.
På juleplatten ses H. C. Andersens Ole Lukøje med sin paraply over lille Hjalmer. Ole Lukøje har to paraplyer; en med billeder på, som han løfter over de gode børn, så de får søde drømme og en uden mønster, som han løfter over de uartige børn, som ingen drømme får. Hjalmer er en god dreng og med Ole Lukøjes paraply med billederne over sig oplever han glæde hver nat. Dog fortæller Ole Lukøje ham at han må anstrenge sig og sørge for gode karakterer i skolen.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1981
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1981
Motivet på denne Desiree juleplatte 1981 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Ved det yderste hav. I H.C.Andersens eventyr "Ved det yderste Hav" fortælles om skibene, der sejler rundt ved
Nordpolen og søger efter landets grænser ved havet og hvorvidt de kunne komme igennem.
Motivet på platten tager udgangspunkt i det H. C. Andersen skriver om de indfødte i skindklæder, der på deres slæder kommer med skind til matroserne så de kan holde varmen i deres igloer.
Fra igloerne kan matroserne beskue havet med de dødsensfarlige isbjerge, som smukt tårner
sig op.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1982
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1982
Motivet på denne Desiree juleplatte 1982 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Tolv med posten.
H.C.Andersen skriver i sit eventyr "Tolv med posten" om de tolv måneder i året. Nytårsaften, kort efter klokken har slået tolv, kommer postvognen til byen med tolv gæster. Platten viser postvognen lige inden den passerer byens port, hvor gæsterne præsenterer sig som de tolv måneder og tilhøreren får et lille indtryk af, hvad de vejrmæssigt lægger vægt på og bringer med sig. Men først når året er gået, kan historien gøres færdig og byens indbyggere kan fortælle hvad månederne bragte dem.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1983
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1983
Motivet på denne Desiree juleplatte 1983 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Årets historie.
I H. C. Andersens eventyr "Årets historie" fryser de små spurve i vinterkulden og snakker om, hvornår våren kommer. De tænker på den dejlige varme og bladene på træerne. Endelig kommer våren og derefter sommeren. Men så begynder det at blive koldere igen og inden længe er det endnu engang blevet vinter med sne og frost, som gør det svært for de små fugle at finde nok føde.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1984
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1984
Motivet på denne Desiree juleplatte 1984 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Nattergalen.
H. C. Andersens Nattergalen danner grundlag for årets juleplatte 1984. I nogle lavthængende grene lige ud til havet omring Kina bor den lille Nattergal. Hver nat når den fattige fisker sidder i sin jolle og haler gran i land, må han holde inde et øjeblik og høre Nattergalens pragtfulde sang.
På grund af sangen bliver Nattergalen berømt over hele verden og kejseren lader den synge for sig. På trods af kejserens ønske om at beholde Nattergalen hos sig forlader den lille fugl ikke sine lavt hængene grene ved havet.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1985
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1985
Motivet på denne Desiree juleplatte 1985 er Kronborg Slot fra H. C. Andersens eventyr Holger Danske. Ifølge H.C.Andersens eventyr "Holger Danske" sover Holger Danske dybt nede i Kronborgs kældere og drømmer om alt, hvad der sker i Danmark. Julenat fortæller en engel ham, at han drømmer rigtigt og at Danmark ikke er i fare. Kanonerne på Kronborg hilser fremmede skibe velkommen, men dette rører ikke Holger Danske, som først vågner når det virkelig gælder.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1986
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1986
Motivet på denne Desiree juleplatte 1986 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Klokken. I H.C. Andersens eventyr "Klokken" lød det i byen som om, en kirkeklokke ringede dybt inde i den stille, duftende skov, men ingen havde været dybt nok inde i skoven til at finde klokken med de himmelske toner. Vi må gå ud fra, at kun skoven dyr kendte klokkens placering i skoven.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1987
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1987
Motivet på denne Desiree juleplatte 1987 er hentet fra H.C. Andersens eventyr Tommelise. Fiskene i dammen har netop bidt stilken på Tommelises åkandeblad over og bladet er flydt med strømmen ned af åen. Tommelise er så glad fordi hun er sluppet væk fra den ækle skrubtudse og hendes søn, som Tommelise skulle have være gift med. Den store, hvide sommerfugl har fulgt hende og har til sidst sat sig på kanten af åkandebladet. Plattens motiv viser Tommelise der har bundet den ene ende af sit bælte fast til sommerfuglen og den anden ende til åkandebladet, så hun flyder hurtigere afsted.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1988
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1988
Motivet på denne Desiree juleplatte 1988 er hentet fra H.C. Andersens eventyr Klokkedybet. I eventyret "Klokkedybet" af H. C. Andersen ligger den store, gamle kirkeklokke fra Sankt Albani Kirke i Odense på det dybeste sted i Odense Å. Fra sit dyb i åen ringer klokken og fortæller
byens borgere om alt, hvad den har oplevet i sin tid i kirketårnet. Den fortæller blandt andet om mordet på Kong Knud, som senere blev Knud den Hellige og lagde navn til den
nuværende Sankt Knuds Kirke, Odense Domkirke.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1989
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1989
Motivet på denne Desiree juleplatte 1989 er hentet fra H.C. Andersens eventyr Det gamle hus.
H. C. Andersen skriver så levende om det gamle hus, som står side om side med nye, flotte huse. Det gamle hus er malplaceret, men gemmer på en særlig charme. Med dets brede trappe, udskårne rammer omkring vinduerne og karnappen, der skygger for udsigten fra de øvrige huse.
En dag krydser den lille dreng i huset overfor Det Gamle Hus vejen og besøger den gamle mand i huset, som kan fortælle historien om hver eneste møbel i huset.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1990
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1990
Motivet på denne Desiree juleplatte 1990 er Rosenborg Slot, hentet fra H.C. Andersens eventyr Gudfaders Billedbog. I H. C. Andersen eventyret "Gudfaders Billedbog" nævnes Kong Christian 4.'s fødsel. Kong Christian 4. stod bag opførelsen af mange beundringsværdige bygninger i hans tid som Konge af Danmark. Blandt disse bygninger er Rosenborg Slot. De første sten til slottet
blev lagt i 1606, hvor kongen lod det opfører som "Lysthus". Siden blev slottet udbygget mange gange og det var på dette slot at Kong Christian 4. døde. I dag bruges slottet ikke længere som
kongebolig, men huser derimod Kronjuvelerne og udstillingen De Danske Kongers Kronologiske Samlinger.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1991
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1991
Motivet på denne Desiree juleplatte 1991 er hentet fra H.C. Andersens eventyr Vejrmøllen. Som møllen på bakketoppen på årets juleplatte, stod også den gamle hollandske mølle i H. C. Andersens eventyr om "Vejrmøllen".
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1992
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1992
Motivet på denne Desiree juleplatte 1992 er hentet fra H.C. Andersens roman "At være eller ikke være" På dette års juleplatte har designeren Svend Otto S. tegnet Rundetårn, med inspiration
fra H.C.Andersens roman At være eller ikke være. Udsigtsplatformen på Rundetårn ligger næsten
35 meter over gadeniveau. For at komme op til platformen skal besøgende gennem en bred spiralformet gang, belagt med borsten. Gangen er brostensbelagt fordi det skulle være muligt for en hest med vogn, at køre op til bibliokteket. For at komme helt op til udsigtsplatformen skal gæsterne op ad trapper resten af vejen.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1993
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1993
Motivet på denne Desiree juleplatte 1993 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Hvad fatter gør, er altid det rigtige. H.C. Andersen starter eventyret "Hvad fatter gør, det er altid det rigtige" med at beskrive et lille bondehus på landet. Den kendte H.C.Andersen illustrator Svend Otto S. har fanget stemningen og detaljerne i eventyret og tegnet det lille bondehus i vintervejr med sit yndige stråtag, sine små lave vinduer, det gamle træ og lænkehunden.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1994
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1994
Motivet på denne Desiree juleplatte 1994 er Roskilde Domkirke, som hentet fra H. C. Andersens eventyr Et Stykke Perlesnor. I H.C. Andersens eventyr "Et Stykke Perlesnor" fortæller forfatteren om jernbanen fra København til Korsør og hvilke "perler" de rejsende skal lægge mærke til på denne strækning. En af perlerne er Roskilde Domkirke, som er motivet på denne juleplatte. I Danmark er Roskilde Domkirke den kirke, hvori der ligger flest konger og dronninger begravet. Der har ligget flere forskellige kirker på det sted, hvor Roskilde Domkirke nu ligger. Den oprindelige kirke blev bygget af Harald Blåtand og den nuværende Roskilde Domkirke blev bygget af Absalon. Både Harald Blåtand og Absalon ligger begravet i kirken.
Kunstner: Svend Otto S.
Desiree Denmark - Juleplatte 1995
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1995
Motivet på denne Desiree juleplatte 1995 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Alt på sin rette plads. På platten ses Herregården i baggrunden, mens den unge gåsepige går på vejen foran med sine gæs. Ifølge eventyret kan den lille pige hører galopperende hestehove på vejen bag hende og må skynde sig at få gennet gæssene ind til siden inden de bliver rendt ned af Herremanden og hans jagtselskab.
Kunstner: Lis Torbøl
Desiree Denmark - Juleplatte 1996
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1996
Motivet på denne Desiree juleplatte 1996 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Sommergækken. Som Sommergækken i H.C. Andersens eventyr er vintergækkerne på platten lige brudt igennem sne og frost. Solens stråler giver mod og næring til tiden, hvor sneen endnu kan komme, inden solens stråler endelig får magt.
Kunstner: Lis Torbøl
Desiree Denmark - Juleplatte 1997
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1997
Motivet på denne Desiree juleplatte 1997 er hentet fra H. C. Andersens selvbiografi Mit livs eventyr. H.C. Andersen skriver i sin selvbiografi om sit ophold hos familien Wulff som boede i et
af de kongelige palæer på Amalienborg. H.C.Andersen skriver om, hvordan han stod ved vinduet i sit værelse og så ned over pladsen. Dette har Lis Torbøl, kunstneren bag dette års Desirée juleplatte, formodentlig haft i tankerne da hun har designet juleplatten. På juleplatten ses Amalienborg Slotsplads med gardere og Rytterstatuen med Kong Frederik den femte til hest. Kong Frederik V grundlagde Frederiksstaden, med Amalienborg som midtpunkt i 1749 i anledning af at det var 300 år siden den Oldenborske Slægt havde overtaget den Danske Trone. Nogle af grundene i Frederiksstaden blev givet til adelsfamilier på den betingelse at de opførte palæer på dem.
Kunstner: Lis Torbøl
Desiree Denmark - Juleplatte 1998
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1998
Motivet på denne Desiree juleplatte 1998 er hentet fra H. C. Andersens eventyr Gartneren og herskabet. Med inspiration i H.C.Andersens eventyr om "Gartneren og Herskabet" har designeren Lis Torbøl tegnet en mand, der er ved at læsse et juletræ på vognen. I baggrunden ses en af Danmarks mange herregårde.
Kunstner: Lis Torbøl
Desiree Denmark - Juleplatte 1999
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 1999
Motivet på denne Desiree juleplatte 1999 er hentet fra H. C. Andersens roman De to baronesser.
Kunstner: Lis Torbøl
Desiree Denmark - Juleplatte 2000
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 2000
Motivet på denne Desiree juleplatte 2000 er Eremitagen. Motivet til dette års juleplatte er lidt anderledes end de foregående, idet fabrikken denne gang har ikke har taget udgangspunkt i en bestemt takst skrevet af H.C.Andersen, men derimod fundet inspiration i en egn, som H.C. Andersen ofte besøgte. H. C. Andersen tilbragte mange af sine sommerferier hos familien Melchior på deres gods "Rolighed". Herfra omtalte H.C.Andersen ofte Dyrehaven og Eremitageslottet. Eremitageslottet, eller Eremitagen som mange kalder det, blev brugt ved jagter i Dyrehaven og anvendes den dag i dag til den årlige Hubertus Jagt i Dyrehaven.
Kunstner: Lis Torbøl
Desiree Denmark - Juleplatte 2001
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 2001
Motivet på denne Desiree juleplatte 2001 er Fredensborg Slot. I lighed med sidste års juleplatte er motivet heller ikke i år hentet fra et specielt H.C.Andersen eventyr. I stedet er motivet Fredensborg Slot, hvor H. C. Andersen ofte var indbudt som gæst af kongen.
Kunstner: Lis Torbøl
Desiree Denmark - Juleplatte 2002
Old Copenhagen Blue
Hans Christian Andersen Platte 2002
Motivet på denne Desiree juleplatte 2002 er Kongens Nytorv og Det Kongelige Teater. Kongens Nytorv blev anlagt i 1670 af Kong Christian den femte. Kongen havde bestemt at kun fornemme palæer måtte opføres omkring torvet og i 1748 blev Det Kongelige Teater grundlagt. H.C.Andersen forsøgte flere gange at gøre sig bemærket indenfor teaterverdenen både som sanger, danser og skuespilsforfatter. Denne juleplatte er designet af Lis Torbøl. Denne 2002 juleplatte blev kun produceret i et MEGET begrænset antal. - Der var faktisk meget tvivl om hvorvidt den overhovedet udkom, da der var en del problemer med produktionen.
Kunstner: Lis Torbøl